פיטורין - איך עוברים את התקופה הזאת בהצלחה

איך משפיעה עלינו התמודדות עם מציאות של פיטורין? מה קורה לנו ואיך ניתן לעבור את התקופה הקשה הזאת בשלום? שמוליק רביד

פיטורין - איך עוברים את התקופה הזאת בהצלחה

השפעת הפיטורין יכולה לבוא לידי ביטוי בכמה מישורים: המישור החברתי, המישור הנפשי, המישור הזוגי משפחתי, התחום הבריאותי והתחום הכלכלי.

הסיטואציה של פיטורין אינה נעימה עם זאת, הרבה מהתחושות תלויות בנסיבות הפיטורין ומושפעות מאופיו של המפוטר. ישנם מחקרים המצביעים על העובדה, שפיטורין מובילים לדיכאון. הפגיעה בדימוי העצמי של המפוטר, עלולה להחמיר ככל שהלחץ למצוא עבודה חליפית גובר, וככל שתקופת האבטלה מתארכת. אנשים עשויים לעתים להגיב בכעס, ברוגז, בעצב ובייאוש, להאשים את מעסיקיהם הקודמים, ולתלות את כל בעיותיהם באחרים.
לעתים הפיטורין משפיעים בתחום הבריאותי, כאשר המפוטר נוטה לפתח תלונות שונות ולמלא את הזמן בפנייה לרופאים. בתחום הכלכלי, יש חשש מירידה ברמת החיים, מצב שיכול לפתח חרדות.
מה ניתן לעשות כדי להתגבר?
חשוב לנצל את התקופה 'הפנויה', כדי לחשב מסלול מחדש ולבדוק האם התחום בו בחרת לעסוק עדיין נכון ורלוונטי עבורך. מומלץ לשתף את הסביבה, שכן המעגל החברתי עשוי לעזור, לתמוך ולסייע במציאת מקום עבודה חדש.
גם האמונה בעצמך, ביכולות שלך, במסוגלות שלך - חשובה ביותר.
יש לפעול בצורה אקטיבית, להמשיך בחיי שגרה, לא חלילה ליפול למרה שחורה, להיות פעיל, חיוני וחיובי.
והחשוב מכל הוא בעת הצורך, לפנות לגורם מקצועי מיומן לקבלת עזרה, סיוע והכוונה.

מאמרים נוספים בנושא

השמים הם הגבול?

השמים הם הגבול?

כמה פעמים הלכת עם "תווית מקצועית" שנתן לך אדם קרוב, או אפילו איש מקצוע בתחום הייעוץ התעסוקתי, "הוא בוודאי יודע" כך חשבת לעצמך, "הוא מכיר טוב ממני את שוק העבודה ואם הוא אומר", אך האם העצה שקיבלת באמת עוזרת לך?

מאת תהילה פרידמן
כוחו של הידע

כוחו של הידע

ידע הוא מרכיב מרכזי בתעסוקה שלך, הוא נרכש ותוכל לצבור אותו, על ידי רכישת השכלה, ובאופן בלתי פורמאלי - מתוך נסיונך המקצועי. איזה ידע אנחנו רוכשים בחיינו? ומה עושים כאשר הידע המקצועי שרכשנו כבר אינו רלוונטי?

מאת שמוליק רביד ועינת דנינו